Я да видим как става.
Продукти:
6 големи картофа
300 гр спанак
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 гр масло
розмарин, салвия, сол
2 яйца
100 мл сметана
100 гр кашкавал
100 гр синьо сирене
100 гр пушено сирене
масло за намазване
1 супена лъжица галета
Приготвяне:
Обелете половината картофи, нарежете ги и ги сварете. Докато са горещи, ги намачкайте на едро така че да останат цели парченца. Сложете в тях половината масло, подправете по ваш вкус със сол, розмарин и салвия, а след това разбъркайте.
В останалото масло задушете ситно нарязания лук. Добавете го към картофите. След като изстинат, сложете яйцата заедно със сметаната и разбъркайте. Почистете спанака, без да го режете, а след това го задушете (но без вода), докато омекне.
Намажете навсякъде с масло тортена форма и я поръсете с галетата. Останалите картофи нарежете на тънки кръгчета, като за чипс. Покрийте с тях дъното и стените на формата. Изсипете половината от картофената смес. Сложете отгоре спанака и го поръсете с чесъна, нарязан на тънки филийки.
Нарежете сирената на едри кубчета и ги наредете върху спанака. Отгоре покрийте с останалата картофена част. Добавете отгоре картофен чипс, полейте с малко мазнина и печете около 40 минути на 200 градуса. Ако картофите отгоре започнат да прегарят, покрийте ги с фолио.
Сервирайте ястието топло (но не горещо) със зелена салата или млечен сос.
Торта, но с картофи
Прилича на този любим десерт, но е солена на вкус
25590