Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Готово за половин час

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
400 г картофено пюре за гарниране
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.
2. Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.
3. В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.

4. Прибавят се нарязаните гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички.
5. Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.
6. Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с картофено пюре.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Телешко пармиджана

Телешко бонфиле по балкански

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти