Необходими продукти за 2 порции:
500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
400 г картофено пюре за гарниране
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.
2. Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.
3. В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.
4. Прибавят се нарязаните гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички.
5. Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.
6. Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с картофено пюре.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Пълнен лук с телешка кайма и ориз