Време за приготвяне: 15 минути (30 минути за мариноване на месото)
Необходими продукти за 4 шишчета:
500 г телешки шол
5 карамфилчета
50 г чери домати
по 2–3 резена от различни на цвят чушки
за маринатата:
2 скилидки чесън
1 с. л. сусамово олио
4 стръка пресен кориандър
3 с. л. зехтин
4 резена джинджифил
1 щипка лют пипер
3 с. л. соев сос
1 стрък розмарин
за соса:
200 г заквасена сметана
70 г прясна краставица
перата от 2 стръка зелен лук
1 с. л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти за маринатата се поставят в подходящ съд и се пасират.
2. Сосът се приготвя, като краставицата се разполовява, без да се бели, и се маха сърцевината. След това се нарязва наситно заедно с перата лук и се слагат в купичка. Добавят се заквасената сметана и горчицата и всичко се разбърква до хомогенизиране.
3. Телешкият шол се нарязва на кубчета, които се шпиковат с карамфилчетата и се поставят в маринатата да престоят около 30 минути. Изваждат се, карамфилчетата се отстраняват и телешкото се нанизва на шишчета, като се редува на всяко парче месо с резен чушка и с доматче. Всяко шишче се пече на барбекю по 7–10 минути от всяка страна.
4. Изпечените шишчета се сервират заедно с купичката със соса.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Как да направим шишчета "Морски дарове"