Необходими продукти:
750 г крехко свинско месо
1 глава кромид лук
1 морков
1 супена лъжица червен пипер
2-3 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
2 дафинови листа
сол на вкус
2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, а лука и моркова на дребни кубчета. Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме подправките и заливаме продуктите с топла вода, колкото да покрие месото.
Затваряме тенджерата и варим един час след завирането на водата. Разхерметизираме съда и прехвърляме тас кебапа в друга тенджера. Отстраняваме дафиновите листа, зърната черен пипер и бахара.
Връщаме ястието на огъня и прибавяме размитото с малко вода брашно. Варим го пет минути, докато сосът се сгъсти. Сервираме свинското с картофено пюре или задушен ориз.
* Традиционно тас кебапът се приготвя като месото първо се запържва, след него - зеленчуците, слага се и доматено пюре. Стараейки се да избягваме доколкото е възможно запържването, ви дадохме варианта с тенджерата под налягане, който в никакъв случай не нарушава вкуса на крайния резултат.
Тас кебап
Няма да откажа Edna подобаваща порция
53947