Да загреем печката, че всички вкъщи огладняха. Ще дадем предимство на нещо засищащо и евтино като качамака, но сега го подлагаме на панираща процедура.
Продукти:
125 гр царевично брашно за качамак
250 мл прясно мляко
100 гр настърган кашкавал
30 гр настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сушена салвия (градински чай)
30 гр масло
сол и черен пипер на вкус
За панировката:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
В тенджера загрейте млякото и маслото до кипване. Изсипете царевичното брашно и салвията. Бъркайте енергично 1-2 мин. Свалете качамака от огъня и добавете пармезана заедно с кашкавала.
Подправете със сол и пипер и отново разбъркайте, докато сирената се стопят. След това постелете дъното на малка тавичка с фолио. Изсипете качамака, загладете го и оставете да се втвърди за 1 час.
Най-накрая го нарежете на кубчета. Всяко от тях оваляйте последователно в брашно, разбито яйце и галета. Изпържете хапките в маслена баня и бързо викайте всички в кухнята.
Мини хапки с качамак
Качамакът на баба се завръща
27460