Необходими продукти за 4 порции:
500 г обезкостена свинска плешка
1 буркан кисели краставички
100 г глава целина
2 моркова
4–5 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен магданоз (4–5 стръка пресен)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на хапки и се запържва под капак в предварително сгорещеното олио, като първите 2–3 минути не се бърка. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
2. Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета, и се запържват за минута
в мазнината от месото. След това се връща месото и се поръсва с брашното и червения пипер. Налива се гореща вода, колкото да покрие зеленчуците, посолява се и се оставя да къкри под капак.
3. След 15 минути се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на малки ивички краставички, подправя се с чубрицата и магданоза и се налива още малко гореща вода. Оставя се да къкри още 20 минути и се сервира.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!