Свинско месо с нахут

Апетитна комбинация

Свинско месо с нахут
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
200 г сух нахут
700 г свинско месо
1 консерва домати (500-600 г)
1 морков
1 глава лук
2 бр. дафинов лист
2 скилидки чесън
1 с.л. доматено пюре
50 мл червен винен оцет
голяма щипка кафява захар
1 с.л. свинска мас
лют червен пипер на вкус (по желание)
стрък мащерка
магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Почистете нахута, измийте го и го накиснете за една нощ в студена вода. Загрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете маста и запечатайте месото, което предварително сте нарязали на хапки.

Извадете го от тигана и там поставете зеленчуците, дафиновите листа, чесъна, мащерката и лютия червен пипер. Добавете доматеното пюре, оцета и захарта, когато зеленчуците започнат да омекват. Оставете да поври за кратко.

Пасирайте доматите и ги прибавете към зеленчуците. Отново оставете да поврат за няколко минути и долейте 200-300 мл вода. Прибавете месото и изчакайте ястието да заври.

Прехвърлете свинското в подходящ съд за печене с капак и печете между 1 час и 45 минути и 2 часа в предварително загрята до 160 градуса (140 градуса с обдухване) фурна.

Сварете нахута. Когато месото е почти готово, прибавете отцедения нахут и допечете ястието за още 15-20 минути. Поръсете с пресен магданоз, непосредствено преди поднасяне.

Допълнителни насоки:
Имайте предвид, че след накисване и сваряване нахутът удвоява теглото и обема си.
Заменете сухия нахут с такъв от консерва. Така ще си спестите накисването и варенето на нахута.
Може да заместите свинската мас с друга мазнина по ваш вкус.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти