Необходими продукти:
900 г свинско бон филе
300 мл кокосово мляко
4 супени лъжици зехтин
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 супена лъжица нишесте
3 супени лъжици студена вода
1 супена лъжица кафява захар
110 г неподсладен кокосов орех
Начин на приготвяне:
Поставете свинското и 1/2 от кокосовото мляко в плитка купа и го мариновайте в хладилник за 3 часа. Затоплете фурната на 180 градуса. В тиган загрейте 3 супени лъжици зехтин на умерен огън. Запържете месото от всички страни и го прехвърлете в тава. Изпечете свинското за 20-25 минути, покрито с фолио. В същия тиган загрейте останалия зехтин и задушете чушките за 5 минути. В малка купа разтворете нишестето във водата. Добавете останалата част от кокосовото мляко в тигана заедно със захарта и бъркайте до получаване на хомогенна смес, след което сипете и нишестето, докато сосът се сгъсти. Вдигнете ястието от котлона и прибавете кокосовия орех. Нарежете месото на филийки и го залейте със соса. По желание запечете за няколко секунди в леко намазнен съд банан, нарязан на шайби, и гарнирайте свинското с него.
Свинско бон филе по карибски
Но без Джак Спароу
12503