Свински ребърца

С фасул в гювече

Свински ребърца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

600-700 г свински ребра или друго по-мазно месо
250-300 г зрял фасул
2 средни глави лук
4-5 с.л. домати от консерва
1-2 с.л. мазнина
брашно
червен пипер
джоджен
чубрица
сол
1 люта сушена чушка (по желание)

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за една нощ в студена вода. Преди готвенето изхвърляме водата, в която се е киснал боба, изплакваме го и го оставяме да се отцеди.

Запечатваме месото в мазнината и го нареждаме на дъното на глинен гювеч. Покриваме месото с  боба. По желание добавяме една сушена люта чушка.

Добавяме ситно нарязания лук, заливаме ястието с вода, покриваме гювеча с  капака и го поставяме в студена фурна. Готвим ястието на 150 градуса до готовност.

Готовият боб подправяме на вкус с червения пипер, джоджена, чубрицата и солта. Сгъстяваме ястието с брашно.

По желание можем да направим запръжка от 1/2 глава лук, доматено пюре, червен пипер и брашно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти