
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1 морков
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
2 стръка целина
3 супени лъжици зехтин
1/4 връзка магданоз
1 чаена лъжичка розмарин
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици светъл балсамов оцет
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме моркова по диагонал, изсипваме го в тавичка заедно с нарязания на полумесеци лук, чесъна и стръковете целина.
Поливаме продуктите със зехтин и ги посоляваме. Печем ги в предварително загрята на 220 градуса фурна за десет минути.
Овкусяваме месото със сол и пипер. Загряваме тиган с малко зехтин и запечатваме пържолите.
Изваждаме зеленчуците от фурната, поръсваме ги с магданоз, розмарин и двата вида оцет. Разбъркваме продуктите и отгоре нареждаме пържолите, след което печем ястието за още 10 минути на същите градуси.