Необходими продукти:
4 големи вратни свински пържоли (да не са начукани)
1/2 голям буркан мариновани гъби
1/3 ч.ч. тъмен балсамов оцет
1/3 ч.ч. вода или бира
1 голяма глава стар чесън
1 ч.л. мед
бял пипер
черен пипер
сол на вкус
кориандър
сусамово масло или зехтин
1 равна с.л. брашно + още за овалване на месото
Начин на приготвяне:
Осолете пържолите от двете страни много добре и ги натрийте хубаво с пиперите. После ги оваляйте пак от двете страни в брашно и ги сложете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете водата (или бирата), оцета, меда и 1 с.л. брашно и полейте пържолите. Обелете колкото можете горната ципа на чесъна (без да късате скилидките, да си остане цялата глава), измийте го и го сложете в тавата.
Поръсете всичко с кориандър, полейте месото с маслото или зехтина. Покрийте тавата с фолио и печете така около 40 минути. След това махнете фолиото и печете без него, докато пържолите станат златисти.
Около 5-10 минути преди да станат готови, прибавете и гъбите в тавата, за да попият и те от аромата на соса и месото.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>