Необходими продукти:
400-500 г свинско вратно месо
3 глави червен лук
1 буркан мариновани печурки
прясна мащерка
пресен босилек
черен пипер
сол
щипка захар
1 пълна супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена лъжичка червен пипер
чили на вкус
50 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, осоляваме го и го изпържваме до готовност, след което прибавяме нарязания на едро лук и задушаваме продуктите за малко.
После слагаме червения пипер и го запържваме с месото и лука за няколко секунди. Добавяме виното, гъбите, доматеното пюре и захарта.
Ако обичате пикантни храни, сложете и малко чили. Оставяме ястието да покъкри, покрито с капак, на слаба степен на котлона за пет минути.
Сервираме го с прясна мащерка, босилек и резен лимон.
Свински хапки с червен лук и мащерка
Уредихме обяда
13502