Необходими продукти:
400-500 г свинско вратно месо
3 глави червен лук
1 буркан мариновани печурки
прясна мащерка
пресен босилек
черен пипер
сол
щипка захар
1 пълна с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. червен пипер
чили на вкус
50 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки, осолете го и го изпържете до готовност. Прибавете нарязания на едро лук и задушете за малко.
После сложете червения пипер и го запържете с месото и лука за няколко секунди. Добавете виното, гъбите, доматеното пюре и захарта.
Ако обичате пикантни храни, сложете и малко чили. Оставете да се готви, покрито с капак, на слаба степен на котлона за 5 минути. Сервирайте с прясна мащерка, босилек и лимон.
Свински хапки с червен лук
И мащерка
17569