Необходими продукти:
1 кг свинско месо
6-7 средни глави лук
1/2 чаена чаша бяло вино
1/2 чаена чаша вода
2 бр. дафинов лист
сминдух
чубрица
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 160 градуса (с обдухване). Нарязваме месото на хапки, а лука - на едри кубчета.
Поставяме ги в тава, поръсваме ги с подправките и ги объркваме много добре. Наливаме виното и водата.
Покриваме тавата с фолио и я слагаме във фурната.
Когато месото стане крехко, махаме фолиото, увеличаваме градусите на фурната и запичаме ястието за още 5-10 минути, докато придобие хубав загар.
Свински хапки
С лук и бяло вино
29346