Необходими продукти:
6 камби
3 яйца
200 г сирене
1 среден домат (около 150 г)
1 стрък зелен лук
5-6 стръка копър
1/4 чаена лъжичка чубрица
щипка сминдух
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме камбите, подсушаваме ги и ги почистваме от семената. С остър нож изрязваме капачетата и отстраняваме семената. За да приготвим плънката, разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене, нарязаните на ситно домат, лук и копър и разбъркваме добре.
Овкусяваме сместа с останалите подправки и с помощта на лъжица напълваме камбите.
Затваряме всяка от тях с капачето, което отрязахме, и ги подреждаме в подходящ съд за печене. Покриваме дъното на тавата с вода и го поставяме в печката. Печем около 25-30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.
Сред любимите ни ястия
Пълнени камби с яйце и сирене
18729