Необходими продукти:
400 г спагети или друга паста
50 г кашкавал
За соса:
150 г пушено свинско филе
200 г кълцано свинско месо
900 мл пасирани домати от консерва
2-3 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
1 морков
2 супени лъжици маслинова паста (пасирани маслини)
1 чаена лъжичка дижонска горчица
мащерка
босилек
черен пипер
сол
щипка захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме в зехтина. Към тях добавяме, нарязаното на кубчета, свинско филе и месото. Когато месото побелее, прибавяме чесъна, който предварително сме нарязали. Щом започне да се разнася приятен чеснов аромат, е време да сложим доматите и щипка захар, за да редуцираме киселинността им.
Изчакваме до завирането на соса и го оставяме на тих огън да къкри до готовност. В края на готвенето добавяме маслиновата паста (можем да заместим с нарязани на ситно маслини), горчицата и подправките.
Сваряваме спагетите според указанието на опаковката. Отцеждаме ги от водата. Тук имаме 2 варианта на действие - да смесим спагетите с готовия сос и да ги разбъркаме добре или да разпределим пастата в чинии и отгоре да я полеем със соса. Всяка порция поръсваме с настърган кашкавал и поднасяме.
Спагети със свинско месо
И доматен сос
24599