Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет доматени или обикновени спагети
4–5 тиквички (750 г)
4 скилидки чесън
10–15 листа пресен босилек (1 с. л. сух босилек)
1 к. ч. зехтин
50 г сирене пармезан
2 стръка копър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват в подсолена кипяща вода и след това се отцеждат.
2. Целите листа босилек се пържат в нагорещен зехтин за около 20–30 секунди, докато станат хрупкави, изваждат се и се поставят върху салфетка, за да се отцедят. 3. Тиквичките се режат на тънки ивички, запържват се за около 5–6 минути в голям и дълбок тиган в нагорещения зехтин и се прибавя чесънът, нарязан наедро. След 2 минути се посолява и се изсипват отцедените спагети. Внимателно се разбъркват, за да се смесят добре.
4. Начупват се изпържените листа босилек, добавят се заедно с настърганото сирене “Пармезан” към спагетите и хубаво се разбърква. При сервиране се поръсва с накълцания копър.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!