Ако сте любители на паста храните или просто ви се хапват спагети, тази рецепта ще ви хареса.
Необходимото време за приготвяне е не повече от половин час, а резултатът са няколко порции вкусни спагети с рачешко месо.
Нужни продукти за 6 порции:
375 г спагети или просто премете "на око"
520 г (2 чаши) доматен сок, независимо дали от консерва или пресен
125 г (½ чаша) пилешки бульон или половин кубче бульон "Маги"
300 г сготвено рачешко месо или ролца от раци
ситно нарязан магданоз на вкус
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварявате спагетите, докато станат почти готови, но не напълно сготвени.
Загрейте фурната на 160/180 градуса. Смесете всички останали продукти със спагетите и омесете добре. В 4 дълбоки купички сложете хартия за готвене или фолио, така че да излиза от крайчетата на купата. Разсипете спагетите, смесени с останалите съставки, по равно в четирите купички и покрийте с подаващата се от купите готварска хартия или фолио.
Сложете купите за не повече от 15 минути в нагорещената фурна.
При сервиране разтворете хартията или фолиото, за да излезе парата. Консумирайте докато е още топло.