Необходими продукти за 5 порции:
1 пакет спагети (500 г)
3 големи глави лук
200 г бекон
200 г заквасена сметана
3 щипки смляно индийско орехче
1 кубче пилешки бульон
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се обелва, измива се и се реже на еднакви шайби, а беконът – на ивици. В загрят съд с незалепващо покритие се поставя беконът и след 3–4 минути се изсипва лукът. Запържват се на умерен огън 10–15 минути до златисто, като се разбърква.
2. Запърженият лук се залива с 1 к. ч. гореща вода, добавя се стритото кубче бульон и щом се разтвори, се подправя с индийското орехче и бял пипер. Изсипва се сметаната и веднага щом сосът кипне, се оттегля от огъня.
3. Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се разпределят в чинии. Във всяка чиния се сипва от соса. Консумират се веднага.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за спагети:
Спагети с рачешко
Спагети Aglio e Olio
Сметана, топено сирене, спагети