Спагети “Хулио”

Хубави като музиката на Хулио Иглесиас

Спагети “Хулио”
Снимка: Бон Апети
2.29 от общо 7 гласа

Необходими продукти за 5 порции:

1 пакет спагети (500 г)
3 големи глави лук
200 г бекон
200 г заквасена сметана
3 щипки смляно индийско орехче
1 кубче пилешки бульон
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът се обелва, измива се и се реже на еднакви шайби, а беконът – на ивици. В загрят съд с незалепващо покритие се поставя беконът и след 3–4 минути се изсипва лукът. Запържват се на умерен огън 10–15 минути до златисто, като се разбърква.

2. Запърженият лук се залива с 1 к. ч. гореща вода, добавя се стритото кубче бульон и щом се разтвори, се подправя с индийското орехче и бял пипер. Изсипва се сметаната и веднага щом сосът кипне, се оттегля от огъня.

3. Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се разпределят в чинии. Във всяка чиния се сипва от соса. Консумират се веднага.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти за спагети:
Спагети с рачешко
Спагети Aglio e Olio
Сметана, топено сирене, спагети

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти