Необходими продукти за 4 порции:
1/2 ч.ч. зехтин
5 скилидки чесън (нарязани)
щипка паприка
50 г пържен фъстък
2-3 стръка. магданоз
500 г спагети
Начин на приготвяне:
Спагетите се слагат във вряща, подсолена вода и се сваряват "al dente". Това отнема около 10 мин. Изсипете зехтина и чесъна в дълбок тиган и гответе на умерена температура за около 5 минути, или докато чесънът придобие златист цвят.
Не бива да слагате чесъна в предварително загрят зехтин, защото ще загори. (За това се готви на умерена температура, за да може да отдели аромата си). Прибавете паприката и фъстъците и пържете за около 2,3 минути.
Измийте и изцедете вече сварените спагети, върнете ги обратно в съда, в който са варени. Изсипете зехтиновата смес върху спагетите и прибавете нарязаният пресен магданоз. Разбъркайте добре и сервирайте