Щрудел с патладжани

Идея за вкусен обяд

Щрудел с патладжани
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

В България всякакви продукти много лесно се пречупват през призмата на баницата.

Дори и новооткритите ястия да се наричат щрудел или бюрек, родната кулинарна мисъл е ясно забележима и с вкусен резултат.

Необходими продукти за 4 порции:
2 патладжана
50 мл зехтин
2 печени чушки, ситно нарязани
100 г пушено топено сирене
100 г краве сирене, натрошено
1 домат, обелен и нарязан на кубчета
1 с. л. босилек, ситно нарязан
3 листа кори за баница
сол, лимонов сок и пипер на вкус

За соса:
1 ч. ч. кисело мляко
1 скилидка чесън, пресована
1 с. л. копър, ситно нарязан
1 с. л. стафиди, по желание
2 с. л. орехи, ситно нарязани
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см, намазват се със зехтин от двете страни и се запичат във фурната на 200˚С, подредени на един слой в тавичка върху хартия за печене. Когато изстинат, се нарязват на кубчета.

2. Смесват се с чушката, двата вида сирене, домата и босилека. Подправя се със сол, пипер и лимонов сок на вкус.

3. Корите за баница се слагат една върху друга, като всяка се намазва със зехтин. Отгоре се разпределя плънката и се завива на руло. Намазва се със зехтин. Пече се в загрята фурна на 180˚ С, докато се зачерви.

4. За соса всички продукти се разбъркват заедно. Щруделът се сервира топъл, нарязан на парчета и гарниран със соса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти