Необходими продукти за 4 порции:
1,5 кг шаран
1 ч. ч. кисело мляко
4–5 стръка магданоз
зехтин за намазняване
сол на вкус
За соса:
400 г домати
200 г печурки
4 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
2–3 стръка пресен чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Шаранът се филетира, кожата се маха и филетата се нарязват на порции. Млякото се разбива с малко вода, филетата се заливат и се оставят да престоят така няколко часа. След това се изплакват, подсушават се и се поръсват със сол. Намазват се със зехтин и се пържат на грил тиган 5–8 минути от всяка страна.
2. Нарязаните на филийки печурки за соса се запържват на силен огън в предварително загретия зехтин. Щом се зачервят, се налива виното и когато се изпари, се добавят обелените и нарязани надребно домати. Посолява се и се оставя да къкри 3–4 минути. Добавя се наситненият чесън и ври още 2–3 минути.
3. Филетата риба се сервират полети със соса и поръсени с наситнения магданоз.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!