Необходими продукти:
минимум 800 грама кайма смес (телешко и свинско)
1 глава кромид лук
2 не много големи филийки бял хляб (накиснати в прясно мляко)
пипер на вкус (меланж или черен)
чубрица на вкус
1 яйце
За плънката:
3 сварени яйца
кисели краставички
пресни моркови
галета за поръсване
кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Омесете много добре всички продукти за каймата. Оставете я за около половин час в хладилника. Разстелете я в намаслена тава и подредете продуктите за плънката по дължина. Покрийте ги добре с кайма.
Много важна подробност, за да не ви се напука рулото, е продуктите да бъдат много добре покрити с кайма. Хубаво е да има поне 2-3 см кайма над тях, иначе при печене спукват каймата. Оформете хубаво рулото с ръце, опитайте се да му придадете по-стегната и правилна форма. Намажете го накрая с мазнина и поръсете с галета.
Добавете около 150 мл подсолена вода в тавата. Печете на 220 градуса в предварително загрята фурна. Към края на печенето можете да добавите и малко настърган кашкавал.
Съвет: От отделената при печенето мазнина, можете да си приготвите сос.
Запържете на слаб котлон малко брашно (около 1 пълна супена лъжица) в нея и прибавете вода, сол и пипери на вкус.