Продукти:
1 малък патладжан
1 голям домат
прясна мащерка
зехтин
Плънка:
50 гр сирене
50 гр кашкавал
50 гр синьо сирене
50 гр пушено сирене
1 яйце
1 супена лъжица квасена сметана
1 супена лъжица галета
Приготвяне:
Нарежете патладжана по дължина на тънки ленти без да го белите. Посолете филийките и ги оставете да преседят 10 мин. Изплакнете с вода и ги подсушете с кухненска салфетка.
Настържете сирената на едро ренде и ги смесете с останалите продукти за плънката. Сложете по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и завийте на рулце. Поставете готовите рулца в намазана с малко зехтин тавичка. Поръсете ги с листа прясна мащерка.
Нарежете домата на максимално тънки филийки. Върху всяко рулце сложете по една филийка домат. Полейте с малко зехтин и изпечете патладжаните за 20 мин.на 200*. Преди да поднесете, поръсете блюдото с мащерка.