Необходими продукти за 2 порции:
1 глава лук
50 г ядки (лешници, бадеми, кедрови ядки и др.)
50 г сушени плодове (сини сливи, кайсии, стафиди и др.)
50 г краве масло
100 г ориз
2 стръка див лук
20 мл бяло вино
500 г филе от треска
3–4 листа прясна мента и пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на ситно и заедно с ядките и сушените плодове се сотира в маслото.
2. Добавят се оризът и накълцаният див лук.
3. Сместа се гаси с виното и се задушава. Ако е необходимо, се сипва и малко вода.
4. Рибното филе се овкусява със сол и пипер и се пече в тиган с незалепващо покритие с малко или без мазнина (по желание).
5. Ястието се сервира, украсено с листата мента, поръсено с наситнен див лук.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!