Редено гювече

Попадение от българските кулинарни традиции

Редено гювече
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 1 порция:
1/2 глава лук
1 печена чушка
1 малък сварен картоф или 1/2 голям картоф
1/4 пушено топене сирене (опаковка като колбас)
1/2 кренвирш
1/4 суджук
1 домат (нарязан на кубчета)
20 г краве масло
1 яйце

Начин на приготвяне:
Във всяко гювече, без да го намасляваме, нареждаме продуктите по следния начин: 1/2 глава лук, нарязан на ситно, застиламе по цялото дъно, отгоре слагаме лентички от нарязаната печена чушка, кубчетата картофи, кръгчетата топено сирене, кръгчетата кренвирш, резените суджук, доматите и парченцата масло.

Затваряме капака на гювечето (форма без капак покриваме с домакинско алуминиево фолио). Поставяме глинения съд във фурна, включена на 170 градуса, и печем ястието около 40 минути. Изваждаме гювечето от печката, чукваме по едно яйце отгоре и го запичаме за малко, но този път без капак.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти