Необходими продукти:
600 г пилешки бутчета
1 белтък
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена чаша натрошен натурален корнфлейкс
2 супени лъжици настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица соев сос
1/2 чаена чаша брашно
1 и 1/2 чаена чаша олио
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата, осолете ги и ги намажете със соевия сос. Оставете ги в хладилника за 30 минути. Пригответе 3 чинийки - в едната изсипете леко разбития белтък, към него добавете черния пипер; другата - с натрошения корнфлейкс и пармезан; третата - с брашното.
Оваляйте всяко бутче първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в корнфлейкса. Изпържете ги в силно сгорещено олио, докато станат златисти. Тъй като са сурови отвътре, трябва да ги прехвърлите във фурната за 30 минути. Загрейте я на 200 градуса и изпечете бутчетата. Внимавайте да не ги прегорите. Ако видите, че това се случва, намалете фурната и ги покрийте с алуминиево фолио.
Разкошни пилешки бутчета
С пармезан
33669