Необходими продукти:
около 2 чаши зрял фасул (несварен)
2 връзки лапад
1 голям морков
2 връзки зелен лук
1 глава кромид лук
4-5 скилидки чесън
1-2 стръка селъри
сухи червени чушки (сладки)
сухи люти чушки на вкус
4-5 с.л. домашна лютеница
чубрица
джоджен
мащерка (по избор)
сладък червен пипер
хималайска сол на вкус
олио шарлан
Начин на приготвяне:
Сварете напълно зрелия фасул. Изсипете го в голям глинен съд. Нарежете зеленчуците и ги прибавете към боба. Налейте малко вода, смесена с лютеницата и червения пипер.
Добавете подправките (без солта и олиото). По принцип олиото шарлан е хубаво да не претърпява термична обработка, същото се отнася и за хималайската сол.
Сложете ястието във фурната и печете до готовност на зеленчуците. Ако обичате гъсти яхнии, може да я сгъстите с малко препечено на сух тиган брашно.
Накрая след изваждане на ястието от фурната, овкусете със сол, налейте олиото и поръсете с още джоджен. По желание сервирайте с люта чушка или пресен магданоз.
Разкошен фасул
С лапад
35902
Необходими продукти