Необходими продукти за 4 порции:
4 пъстърви (1 кг)
1 връзка зелен лук
200 г стерилизирани домати
4 стръка магданоз
50 г маслини без костилки
4 с. л. олио
1 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на колелца и се запържва за около минута в сгорещеното олио. Доматите се пасират и се прибавят към лука. Сосът се овкусява със сол и се вари 10 минути.
2. Маслините се нарязват на дребно и се смесват със соса. Добавя се и наситненият магданоз.
3. Пъстървата се почиства и се посолява. В керемида се сипва от доматения сос, слага се рибата и се покрива с 2–3 резена лимон.
4. Керемидата се поставя в леко затоплена фурна, температурата се увеличава до 180 градуса и ястието се пече 25 минути.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!