Необходими продукти:
250 г ориз басмати
3 супени лъжици светъл соев сос
2 супени лъжици фъстъчено олио или слънчогледово
1 скилидка чесън (ситно нарязана)
1 яйце
1 супена лъжица царевично брашно
600 г пилешки гърди (нарязани на малки кубчета)
200 г сурово кашу
Начин на приготвяне:
Сварявате ориза според указанията на опаковката. През това време нарежете пилешкото месо на парченца. В купичка разбийте яйцето, добавете соевия сос и царевичното брашно и разбъркайте, докато се получи каша. Сложете месото в нея и хубаво го оваляйте. Оставете го настрана.
В тефлонов тиган загрейте 1 супена лъжица мазнина и изсипете кашуто, за да се запържи леко до приятен златист цвят. Извадете ядките и ги оставете да се отцедят.
Загрейте остатъка от мазнината и в нея изпържете месото на няколко порции. Сложете го върху хартия да се отцеди от мазнината.
В тигана прибавете кашуто и чесъна и ги запържете за още 1 минута, а след това върнете месото в тигана и го запържете в продължение на 5 минути.
Разделете ориза на 4 порции, можете да украсите всяка от тях с пресен лук.
Пържено пиле
С кашу
23969
Необходими продукти