Необходими продукти:
2 кг дребни пресни картофи
1 връзка копър
1 връзка магданоз
босилек
3–4 стръка пресен чесън
сол
олио или зехтин
Начин на приготвяне:
Картофките се измиват старателно и се надупчват с вилица. Ако има по-големи, се разрязват наполовина или на четвъртини.
В дълбока тенджера се загрява мазнината. В нея се пържат картофите като в първите моменти на пърженето тенджерата се похлупва.
През това време подправките и чесънът се нарязват на ситно и се поставят в дълбока, по възможност пластмасова или стъклена купа.
Всяка партида картофки се поставя върху подправките, посолява се и се разбърква добре. След това купата се покрива с похлупак.
Пържени пролетни картофи
Вече огладнях
13535