Необходими продукти за 4 порции:
1 пиле
3 глави червен лук
100 г пилешки дробчета
200 г кълцана наденица
40 г краве масло
4 стръка магданоз
1 стрък салвия
2 стръка розмарин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
За хляба:
250 г брашно от елда
200 мл прясно мляко
2 яйца
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешките дробчета и наденицата се нарязват.
2. Смесват се с наситнения магданоз, сол и черен пипер по желание (зависи от това, колко е подправена наденицата).
3. Пилето се пълни със сместа и се затваря с шишче или клечки за зъби. Овкусява се със сол и черен пипер.
4. Запържва се от всички страни до златисто в предварително загрято масло.
5. Премества се в тава, слагат се нарязаният наедро лук, салвията, мащерката, розмаринът, налива се 1 ч. ч. вода, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 1 час и 15 минути, като по време на печенето се маже със сока, който се отделя.
6. В купа се смесват брашното, яйцата, млякото, 1/2 ч. ч. вода, сол и черен пипер. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от палачинково.
7. Изсипва се в широка плитка тава и се намазана маслото за хляба. Пече се за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. (Може да се сложи при пилето).
8. Пилето се разделя на парчета, поднася се с лука, малко от соса и начупен хляб.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!