Необходими продукти:
4–6 тиквички със среден размер
250 г кайма
40 г пармезан
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
50 г галета
1 яйце
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
5–6 супени лъжици доматено пюре
магданоз
босилек
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте добре тиквичките и изрежете краищата им. Разрежете тиквичките на две напречно и издълбайте вътрешността им, така че да се получат тунелчета.
В купа с помощта на кухненски робот или пасатор смесете хубаво каймата, чесъна, лука, солта, черния пипер, магданоза, яйцето, пармезана, галетата. Ако не използвате робот, просто нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно и след това омесете добре каймата.
Напълнете тиквичките с каймата. В дълбок тиган с капак загрейте зехтин. Сложете тиквичките в него и го похлупете. Редовно ги обръщайте, за да се зачервят от всички страни.
Когато тиквичките омекнат, сложете доматеното пюре, разредено с малко вода, и го оставете да кипне. Махнете ястието от котлона и го поръсете с магданоз и босилек.
Пълнени тиквички
С кайма
20934