Необходими продукти:
8-10 почистени червени чушки
1 чаена чаша ориз
250-300 г печурки
1 яйце
1 глава кромид лук
1 морков
суха чубрица
сух риган
суха мащерка
прясно смлян черен пипер
стафиди
сол на вкус
1 малък розов обелен домат
пресен магданоз
За соса:
половин кофичка кисело мляко
2 пълни супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на ситно, а морковите на малки кубчета, след което запържваме съставките до омекване и леко зачервяване на гъбите. Прибавяме ориза и бъркаме, докато стане прозрачен.
После слагаме обеленият и нарязан на ситно домат и разбъркваме добре зеленчуците. Махаме ги от котлона и добавяме всички останали продукти без яйцето. Него ще добавим, когато плънката изстине, за да не се пресече. Посоляваме сместа, пълним чушките с нея и ги подреждаме в тава, а 2/3 от нея покриваме с подсолена вода.
Изливаме малко олио най-отгоре и печем ястието на 200 градуса. Когато видим, че оризът е готов, прибавяме предварително разбитите до гладкост кисело мляко и брашно с помощта на малко вода и запичаме чушките за още 10-15 минути, но вече фурната трябва да е на 180 градуса. Сервираме ги по желание с пресен магданоз.
Пълнени постни чушки
Тази рецепта няма грешка
29123