Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 4 порции:
4 камби
600 г свински бут или шол
2 червени чушки
150 мл зехтин
50 г черни маслини без костилки
8 смокини
30 мл бяло вино
2 с. л. царевично брашно
600 г картофи
2–3 стръка мащерка (1 ч. л. суха)
4 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Камбите се режат на половина и се почистват от семето. Месото и червените чушки се режат на кубчета и се запържват в зехтина за 4–5 минути на умерен огън. Добавят се маслините и нарязаните на 4 смокини и се налива виното.
2. След като изври алкохолът, се доливат 200 мл вода и ястието се оставя на огъня 7–8 минути. Когато се сгъсти, се добавя брашното и се бърка 3–4 минути. Плънката се
разпределя в половинките камби.
3. Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, режат се на шайби и се слагат в намазана с маслото тавичка за печене. Поръсват се с наситнените чесън и мащерка и се овкусяват със сол и пипер.
4. Камбите се слагат върху картофите, доливат се 200 мл вода и ястието се пече около 10 минути на 190 градуса.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Печено свинско каре с маково семе
Хрупкаво свинско с мариновани череши