Приказна гозба в глинен съд

Зрял фасул с лапад

боб гювеч
Снимка: iStock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
около 2 чаши зрял фасул (несварен)
2 връзки лапад
1 голям морков
2 връзки зелен лук
1 глава кромид лук
4-5 скилидки чесън
селъри
сухи червени чушки (сладки)
сухи люти чушки на вкус
4-5 супени лъжици домашна лютеница
чубрица
джоджен
мащерка (по избор)
сладък червен пипер
хималайска сол на вкус
студено пресовано слънчогледово олио

Начин на приготвяне:
Сварете напълно зрелия фасул. Изсипете го в голям глинен съд. Нарежете зеленчуците и ги прибавете към боба.

Налейте малко вода в съда, смесена с лютеницата и червения пипер. Добавете подправките (без солта и олиото). Сложете съда във фурната и печете до готовност на зеленчуците.

Ако обичате гъсти яхнии, може да сложите и малко препечено на сух тиган брашно. Накрая след изваждане на ястието от фурната, овкусете със сол, налейте олиото и поръсете с още джоджен. По желание сервирайте с люта чушка или пресен магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти