Необходими продукти за 4 порции:
400 г телешка кайма
400 г ситен булгур
1 глава чесън
1 глава лук
4 с. л. зехтин
4 ч. л. чили сос
1 ч. л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
зелена салата и лимон за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Булгурът се накисва 20 минути в 1 ч. ч. топла вода. Каймата се смила и към нея се добавят булгурът, чили сосът, зехтинът, нарязаните наситно чесън и лук, кимионът, сол и черен пипер. Омесва се хубаво, за да могат всички продукти да се смесят.
2. Оформят се 4 големи кюфтета, които се пекат от двете страни на скара с дървени въглища.
3. При сервиране чинията се аранжира с листа зелена салата и върху всяко се поставя кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!