Време за приготвяне: 40 минути
Необходими продукти за 2 порции:
400 г пилешко филе
100 г тиквички
100 г моркови
3–4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
мазнина за печенето
розмарин за украса
за соса „Тапенада“:
160 г сушени домати
10 г каперси
40 г маслини (без костилки)
60 мл зехтин
за гарнитурата:
120 г див ориз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Филетата се начукват и се овкусяват със солта и пипера. Тиквичките и морковите се режат на жулиен и се задушават в зехтина.
2. Продуктите за соса се пасират и с него се мажат филетата. Върху тях се поставят задушените зеленчуци. Навиват се на руло и се редят в намазнена тава. Пекат се 10 минути във фурна на 220 градуса.
3. Оризът се вари 30 минути в 150 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер. Рулото се реже на филийки под ъгъл, реди се в чиния, гарнира се с ориза и се украсява с клонки розмарин.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!