Необходими продукти (за 2 порции):
150 г пилешко месо
150 г свинско нетлъсто месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 голяма глава лук
няколко печурки
1 среден домат
1 яйце
2-3 супени лъжици олио
2 люти чушки (по желание)
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган загряваме мазнината и задушаваме нарязаното на хапки два вида месо. Когато то е почти готово, го посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме лука и чушките на едро, а гъбите - на ситно. Прибавяме зеленчуците в посочения ред, като ги задушаваме 1-2 минути, преди да добавим следващия зеленчук.
Накрая слагаме нарязания на кубчета домат и задушаваме ястието още 2-3 минути. Ако не обичате люто, пропуснете лютите чушки. Прибавяме разбитото яйце към месото и зеленчуците. Разбъркваме няколко пъти, за да стегне, и сервираме ястието.
Пилешко със зеленчуци
Или Табиета на Караджата
19385