Пилешко с пресен чесън

Крехки бонфилета, готови за 15 минути

Пилешко с пресен чесън
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

600 г пилешки бонфилета
1 връзка пресен чесън

за маринатата:

1 ч. л. сусамово олио
4 с. л. соев сос
1/2 ч. л. пюре от люти чушки
1 ч. л. джинджифил на прах
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

за гарнитурата:

400 г кълнове от люцерна
1 червена чушка
сокът от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Маринатата се приготвя, като всички продукти за нея се смесват в купа и хубаво се разбъркват.

2. Филетата се мариноват около 30 минути, изваждат се и се нарязват в подходяща форма за набождане на двоен дървен шиш, като между две филета се слага парченце пресен чесън.

3. Пекат се 5–8 минути, след което се гарнират с нарязаната на фин жулиен червена чушка и овкусените с лимоновия сок кълнове от люцерна.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти