Необходими продукти за 2 порции:
600 г пилешки бонфилета
1 връзка пресен чесън
за маринатата:
1 ч. л. сусамово олио
4 с. л. соев сос
1/2 ч. л. пюре от люти чушки
1 ч. л. джинджифил на прах
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
за гарнитурата:
400 г кълнове от люцерна
1 червена чушка
сокът от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1. Маринатата се приготвя, като всички продукти за нея се смесват в купа и хубаво се разбъркват.
2. Филетата се мариноват около 30 минути, изваждат се и се нарязват в подходяща форма за набождане на двоен дървен шиш, като между две филета се слага парченце пресен чесън.
3. Пекат се 5–8 минути, след което се гарнират с нарязаната на фин жулиен червена чушка и овкусените с лимоновия сок кълнове от люцерна.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!