Необходими продукти за 2 порции:
400 г сварено бяло месо от пиле (гърди)
3 ч. л. краве масло
1 зелена чушка
100 г гъби
3 ч. л. брашно
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. сметана
1 печена червена чушка
1 жълтък
1 с. л. вино „Шери” или „Мадейра”
Начин на приготвяне:
1. Маслото се сгорещява в тиган. Добавят се нарязаните наситно зелена чушка и гъби. След като омекнат, се поръсва брашното и се бърка закратко. Бавно се наливат пилешкият бульон и сметаната.
2. Когато сосът заври, се прибавят нарязаното на хапки сварено пилешко месо и наситнената печена червена чушка. Огънят се намалява, внимателно се добавя жълтъкът и се разбърква. След това се налива виното.
3. Ястието се поднася по желание с препечени филийки, сухари или сварен ориз.
Вижте още рецепти в специалната колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти за супа:
Картофени палачинки с пилешко месо