Продукти:600 г пилешки гърди
готварска сметана
1 скилидка чесън
2-3 супени лъжици бяло вино
масло
4 вида сирена: синьо, бри, пушено топено сирене, камембер (може и други)
1/2 зеленчуков бульон
Приготвяне:
Запържва се скилидката чесън, след което се изважда от тигана. В същата мазнина за кратко се запържва и пилешкото (колкото да се запечата). След което се залива с малко бяло вино и щом то се изпари, месото се поставя в тавичка, отгоре се полива със сметаната, предварително смесена с настърганите сирена и бульона.
Ястието се пече в силна фурна до златисто. Гарнитурата може да включва картофи или зеленчуци на пара.
Пилешко с четири сирена
Навалица от чудни вкусове и аромати
63497