Рецептата е много лесна и бърза за изпълнение. Може да я тествате още този обяд!
Необходими продукти за четири порции:
4 бр. бяло пилешко филе
1/2 пресен ананас или от компот
8-10 бр. филета прошуто
кашкавал, пармезан, гауда или друго любимо сирене
100 мл. сок от ананас или портокал ( вода )
пипер меланш
сол на вкус
3-4 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, ако филетата са по-едри, ги начукайте леко с подходящ инструмент и ги поръсете с пипер и сол. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, запържете месото от всяка страна за 2 мин. Прехвърлете филетата в глинен съд, подредете върху тях 1 парчета ананас, 2 прошуто и 3 кашкавал.
Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 - 30 мин.
За канапето от киноа с тиквички:
200 г киноа
500 мл. вода
1 тиквичка
1 стрък пресен лук, нарязан
3-4 супени лъжици зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете киноата на умерен огън за 10 минути или докато поеме водата. Нарежете тиквичките на лентички, запържете ги за кратко с лука в нагорещен тиган със зехтин. Смесете тиквичките с киноата, добавете малко зехтин и подправете със сол и пипер по ваш вкус.