Необходими продукти (за четири порции):
4 бр. бяло пилешко филе
1/2 пресен ананас или такъв от компот
100 г прошуто
150-200 г кашкавал, пармезан, гауда или друго любимо сирене
100 мл сок от ананас или портокал
пипер меланж
сол на вкус
3-4 супени лъжици зехтин
За канапето от тиквички:
200 г киноа
500 мл вода
1 тиквичка
1 стрък пресен лук (нарязан на ситно)
3-4 супени лъжици зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, ако филетата са по-едри - ги начукайте леко с подходящ инструмент и ги поръсете с пипер и сол. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и запържете месото от всяка страна за 2 минути.
Прехвърлете филетата в глинен съд, подредете върху тях ананас, прошуто, кашкавал. Запечете месото в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
Сварете киноата на умерен огън за 10 минути или докато поеме водата. Нарежете тиквичките на лентички, запържете ги за кратко с лука в нагорещен тиган със зехтин. Смесете тиквичките с киноата, добавете малко зехтин и подправете със сол и пипер по ваш вкус.
Наредете готовите пилешки филенца с кашкавал и ананас върху канапето от тиквички и киноа.
Пилешко филе
С канапе от тиквички
18612