Днес за обяд ще ви препоръчаме да си приготвите пилешки шишчета с парченца ананас. Рецептата е лесна, здравословна и доста вкусна.
Необходими продукти:
Около 500 гр пилешко филе, нарязано на 3-5 см кубчета
1 кутия ананас на парченца в собсвен сок, отцедени (330 гр) или най-добре нарязни от пресен анаанс
2 червени и 2 зелени пиперки, нарязани на 3 см квадратчета
1/2 чаена чаша сос за барбекю (по избор)
1 супена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
8 броя по-дълги бамбукови шишчета, предварително накисните във вода
Начин на приготвяне:
Нанижете върху два шиша едновременно като редувате парченце ананас, пиле, пиперка и т.н. Намажете с част от барбекю соса, подправен със сол, черен пипер и лимонов сок и оставете да престоят 10-на минути. Изпечете за около 10-на минути на предварително загрят грил, като обръщате от всички страни и мажете със останалата част от соса.
Върви чудесно със ситно нарязана салата от маруля, овкусена с върджин зехтин и балсамов оцет.