Пилешки филенца

С топено сирене

Пилешки филенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 2 порции):
10-12 пилешки бонфиленца
50 г топено сирене (нарязано на дребно)
50 г готварска сметана
100 г бяло вино
сол
черен пипер
1 скилидка счукан чесън
7-8 маслини без костилки
краве масло (за запържване на филенцата)
пресен магданоз
пресен босилек
3-4 много малки домати (не чери, но става и с тях)
зехтин

За маринатата:
соев сос
черен пипер
чесън на прах

Начин на приготвяне:
Мариновайте бонфиленцата за един час. През това време нарежете доматите. Полейте ги със зехтин и ги изпечете във фурната до получаване на лека коричка.

Нарежете маслините на колелца. Изпържете маринованите филенца в малко краве масло до зачервяване. Намалете котлона и добавете сиренето, сметаната, виното, черния пипер и чесъна. Оставете ястието да къкри 5 минути. Прибавете сол, ако има нужда.

Изключете котлона, сложете маслините и печените домати. Разбъркайте ги много внимателно, за да не ги разкъсате. Сервирайте месото с пресен магданоз и босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти