Необходими продукти (за 2 порции):
10-12 пилешки бонфиленца
50 г топено сирене (нарязано на дребно)
50 г готварска сметана
100 г бяло вино
сол
черен пипер
1 скилидка счукан чесън
7-8 маслини без костилки
краве масло (за запържване на филенцата)
пресен магданоз
пресен босилек
3-4 много малки домати (не чери, но става и с тях)
зехтин
За маринатата:
соев сос
черен пипер
чесън на прах
Начин на приготвяне:
Мариновайте бонфиленцата за един час. През това време нарежете доматите. Полейте ги със зехтин и ги изпечете във фурната до получаване на лека коричка.
Нарежете маслините на колелца. Изпържете маринованите филенца в малко краве масло до зачервяване. Намалете котлона и добавете сиренето, сметаната, виното, черния пипер и чесъна. Оставете ястието да къкри 5 минути. Прибавете сол, ако има нужда.
Изключете котлона, сложете маслините и печените домати. Разбъркайте ги много внимателно, за да не ги разкъсате. Сервирайте месото с пресен магданоз и босилек.
Пилешки филенца
С топено сирене
21488