Време за приготвяне: 50 минути (1 денонощие за мариноване на месото)
Необходими продукти за 6 порции:
6 пилешки бутчета
50 г бадеми
1 ч. л. захар
за маринатата:
100–150 г зелени маслини (без костилки)
10–15 фурми
3–4 скилидки чесън
10 стръка магданоз
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. зехтин
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. смлян кориандър
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Скилидките чесън за маринатата се нарязват наситно. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват надребно. Прехвърлят се в купа и се поливат с лимоновия сок.
2. Прибавят се нарязаните маслини. Подправя се с двата вида пипер, дафиновите листа, кориандъра, сол, наситнения магданоз, зехтина и виното.
3. Бутчетата се нарязват на порционни парчета. Поставят се в купата с маринатата, овалват се добре и се оставят да престоят едно денонощие.
4. Маринованите бутчета и маринатата се прехвърлят в тава. Поръсват се със захарта и се пекат 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. Ястието се поръсва с нарязаните или натрошени надребно бадеми и се пече още 15 минути.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Други рецепти с пиле:
Колко време се пече пиле
Пиле къри
Лятно пиле
Печено пиле с плодов вкус и плънка от кускус
Салата с пиле