Необходими продукти:
7-8 бр. пилешки бутчета
500 г спанак
300 г гъби
1 чaена чаша ориз
1 средна глава кромид лук
1 връзка зелен лук (5-6 стръка)
1 среден морков
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
джоджен
Начин на приготвяне:
Измиваме спанака, почистваме дръжките му и го накъсваме. Почистваме гъбите и ако са едри ги нарязваме на половинки или четвъртинки в зависимост от големината им.
Измиваме пресният лук и го нарязваме на колелца, а кромида - на кубчета и го задушаваме за няколко минути в 1-2 супени лъжици зехтин. Морковите също накълцваме на малки кубчета.
Поставяме всички продукти в подходяща тава. Добавяме измитият ориз, подправяме го със сол, черен пипер и джоджен. Прибавяме 2-3 супени лъжици зехтин и добре разбъркваме съставките.
Овкусяваме бутчетата със сол, червен и черен пипер и ги нареждаме върху ориза и зеленчуците. Наливаме 2 чаени чаши вода в тавата.
Печем ястието в предварително загрята на 180-190 градуса фурна. По време на печенето следим ориза, а ако е необходимо може да долеем още малко вода. За да се запекат от всички страни, завъртаме бутчетата 1-2 пъти.
Пилешки бутчета с гъби, спанак и ориз
Поканете приятели и им се насладете
15729