Необходими продукти:
700 г пилешки гърди или бонфиле
около 4 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
4–5 скилидки чесън, накълцани
1 малко люто чушле, без семки и накълцано
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
пресен босилек
прясна мащерка и розмарин
около 250 мл горещ пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се измиват добре и нарязват на хапки. Посоляват се със сол и черен пипер. В тенджера се загрява зехтинът и месото се изпържва, докато побелее. След което се изважда и оставя настрана.
В същата мазнина се запържват лукът, чесънът и лютото чушле. След като лукът е станал прозрачен, се добавя пилешкият бульон и доматеното пюре. Оставя се да заври.
Прибавя се и пилето. Тенджерата се похлупва с капак и се оставя да къкри, докато пилето се свари напълно за около 15 минути. След като изключите котлона, добавете ситно нарязаните подправки. Гарнирайте ястието с варен ориз.
Пилешка яхния
По италианска рецепта
24078
Необходими продукти