Необходими продукти за 4 порции:
1 голямо пиле
300 г сушени сини сливи
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1–2 пресни домата
1 с. л. червен пипер
1 кубче бульон от гъби
1/2 к. ч. ориз
1 връзка магданоз
5–6 с. л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилето се нарязва на порции и се запържва в сгорещеното олио, докато се зачерви. Прибавят се почистените и нарязани наситно лук, морков, чушка и накрая – обелените и нарязани домати.
2. Овкусява се с червения пипер и разтворения в 2 ч. ч. топла вода бульон. След като заври, се добавят и измитите сливи. След около 10 минути се изсипва оризът, а след още 15 минути – нарязаният наситно магданоз. Поръсва се с черен пипер и се посолява, ако е необходимо.
3. След това се оттегля от огъня, прехвърля се в тава и се пече около 30 минути в сгорещена до 180 градуса фурна.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!